Cumartesi, Aralık 7, 2024

Diş Eti Hastalığı Alzheimer’a Neden Oluyor!

Bilindiği üzere diş etleri, ağız ve dişlerin alt yapısını oluşturuyor. Diş ile diş eti hastalıkları ülkemizde ve dünyada yaşanan en önemli sağlık sorunları arasında yer almasına rağmen, maalesef gereken önem yeterince gösterilemiyor. Halbuki ağız ve diş sağlığının bozulması, vücutta ki diğer organları da olumsuz yönde etkiliyor.

Bunamanın en sık görülen türü olan Alzheimer hastalığı günümüzde en sık görülen psikiyatri hastalıklarından birisi. Alzheimer hastalığı üzerinde yapılan araştırmalar ise, bazı faktörlerin bu hastalığa yakalanma riskini arttırdığı sonucuna yönelik.

Her 10 Alzheimer hastasından 4’ünün beyninde diş eti iltihabına neden olan Porphyromonas Gingivalis bakterisine rastlanıyor. Kan dolaşımına karışan bakteri kolayca beyin dokusuna nüfuz ederek beyine yerleşiyor ve iltihaplanmaya, tahribata ve sinir hücrelerinin zarar görmesine neden oluyor.

Diş eti iltihabını engellemek için dişlerin her gün doğru tekniklerle en az iki kere iki dakikalığına fırçalanması, her gün en az bir kez diş ipi kullanılması, yılda en az iki kez diş hekimi kontrolünden geçilmesi ve sigaranın bırakılması gerekiyor.

6000+ Abone Arasına Katılın!

Bültenimize Abone Olun, Birbirinden Güzel Yazıları Kaçırmayın!

Abone Olduğunuz için Teşekkür Ederiz.

Bir hata meydana geldi.

Dr İlker Arslan
Dr İlker Arslan
Tam kapsamlı biyografim için buraya tıklayabilirsiniz.

Alakalı İçerikler

CEVAP VER
Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son İçerikler