Hosting tanımı daha çok işlevsel olarak sunduğu hizmet üzerinden yapılmaktadır. Hosting hizmeti,web sitesi sahibi olmak isteyen veya web sahibi olan kimselerin bu web sayfalarını internet üzerinden paylaşıma açmaları için hizmet veren online bir hizmettir. Hosting, web sitesi sahiplerine bu sitelerin sürekli olarak internet üzerinden erişilmesi için hizmet sunmaktadır.
Hosting Türkçesi
Hosting Türkçe anlamı barındırmaktır. Hosting ev sahipliği yapma, ağırlamak, konut etmek anlamlarına da gelmektedir.
Hosting Kullanım Amacı Nedir?
Hosting kullanım amaçları, kişiden kişiye farklılık göstermektedir. Bununla birlikte en temel kullanım amacı, web sitesilerinin yayınlanabilir ve erişilebilir olmasını sağlamasıdır. Web siteleri için hızlı erişim ve kolay erişim imkanı da Hosting hizmetinin bir diğer kullanım amacıdır. Ayrıca Hosting hizmeti ile verilerinizin güvenliği yoğun olarak sağlanmaktadır. Kayıp durumları ile karşılaşması hallerine tedbir olarak, web sitesinin bilgi ve belgeleri belli aralıklarla yedeklenebilmektedir.
Hosting Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyim?
Hosting seçerken dikkat edilmesi gerekenler web sitesi sahibinin öncelikleri ve web sayfasının özelliklerine göre değişkenlik göstermektedir. Hosting hizmeti seçerken dikkat edilmesi gereken başlıca başlıklar ise şunlardır:
- Aylık ziyaret sayısının aşılması: Aylık internet trafiğinin aşılması durumunda bazı Hosting hizmeti sağlayıcıları sizi hizmet kullanıcılarından ekstra bedel talep edebilmektedir.
- Hosting hizmeti sağlayan firmanın güvenilir olması ve sektördeki tanınmışlığı: Hosting hizmeti sunan yeni firmalar bu alanda hizmet vermekten bazen vazgeçmektedirler. Böyle bir durum ile karşılaşmak istemeyen kimselerin Hosting hizmeti alacakları firmaları araştırmalarında yarar bulunmaktadır.
- Hosting hizmeti sunan hizmet sağlayıcılarının bu hizmet için sundukları fiyatlar değişiklik göstermektedir. Bu sebeple uygun fiyatlı Hosting seçeneğini bulabilmek için araştırma yapmak gerekmektedir.
- Web sitesi sahibinin uygun disk, RAM ve işlemci ihtiyaçlarını belirleyip ona göre Hosting hizmeti seçmesi gerekmektedir.
- Hosting hizmeti sunan hizmet sağlayıcısının teknik hizmet sunması: Hosting hizmetinden ilk kez yararlanacak olanlar ve bu konuda yeterli tecrübesi olmayanlar bazen desteğe ihtiyaç duymaktadır. Bu sebeple oldukça önemlidir.
Hosting Çeşitleri Nelerdir?
Hosting hizmet çeşitleri sağladıkları imkanlar bakımından değişiklik göstermektedir. Hosting hizmeti türlerinde kişilerin ihtiyaçları göz önünde tutulmaktadır. Bu türlerin fiyatları arasında da farklılık bulunmaktadır. Hosting hizmetindenyararlanmak isteyen kimselerin ihtiyaçları ve amaçları doğrultusunda bu türlerden birini seçmeleri gerekmektedir. Hosting hizmeti için sunulan Hosting türleri ise şunlardır:
- Paylaşımlı Hosting: Bu türde Hosting sağlayıcısı tektir ve diğer Hosting hizmeti kullanıcıları ile ortak kullanılmaktadır.
- VPS (Virtual Private Server): Bu Hosting hizmeti türünde ise yine Hosting sağlayıcısı tek olmasına rağmen bu hizmetten yararlanan kimselere özel bir bölüm ayrılmaktadır.
- Cloud Hosting: Bulut Hosting seçeneğinden yararlanmak isteyen kimselere sunulan en önemli hizmet, kesinti (downtime) süresinin olmamasıdır.
- Wordpress: Wordpress kullanıcılarına sunulan Hosting hizmeti, diğer hizmetlere göre daha uygun fiyatlıdır. Bu seçenek kolay kullanımıyla dikkat çekmektedir.
- Dedicated Hosting: Bu hosting hizmeti seçeneğinde ise hizmet kullanıcıları kendi somut sunucularına sahip olmaktadır.
6000+ Abone Arasına Katılın!
Bültenimize Abone Olun, Birbirinden Güzel Yazıları Kaçırmayın!
Abone Olduğunuz için Teşekkür Ederiz.
Bir hata meydana geldi.
Bilmeyenler için güzel bir bilgilendirme metni olmuş, siteniz hitleri kaldırmayınca vps ye geçmenizi öneririm ben VPS’ye geçirdim siteleri. 🙂
Bende müşterilerimizin sitelerini hostingde tutuyordum, yetmediği için vpsye, sonra da dedicated sunucuya geçirdim. Şimdi tüm siteler hızlı açılıyor. 🙂
Sitenizi bir süredir takip ediyorum ve gerçekten çok başarılı içerikleriniz var. Editörlerinizi ve site sahibinizi tebrik ederim. 🙂