Günümüzde birçok kişi, “Kravat nasıl bağlanır?” , “Kravat bağlamada resimli anlatım” ve “Kravat bağlama teknikleri” sorularına cevap bulmak adına araştırmalar yapmaktadır. Gayet basit olan birkaç farklı alternatif yöntem ile sonuca ulaşabileceğiniz bu duruma ilişkin, bilgilendirici bir içerik paylaşımı yapıyoruz.
Türk toplumunda kravat, 19. yüzyıl ile beraber giyim tarzına dâhil olan ve önemsenen bir giysi parçası olarak ifade edilmektedir. O zamandan beri takım elbiselerin, damatlık veya okul üniformalarının vazgeçilmezi olan kravatlar, yaygınlığını her geçen gün arttırmaktadır.
Aslen zor gibi görünse de, sadece birkaç saniye içerisinde kravat bağlama yöntemlerine dair işlemleri başarı ile tamamlamak mümkündür. Bunun için birkaç defa pratik yapmak önem arz ediyor! Zamanla eliniz alışacak, seçtiğiniz tekniğe fazlası ile hakim olacak ve kravatları kolaylıkla bağlayabileceksiniz.
Kravat Nasıl Bağlanır?
Basit Düğüm Kravat Bağlama Teknikleri
Dünyanın en çok tercih edilen stili olarak bilinmektedir. Kalın uç kısmını uzun tutup, ince tarafı alt kısımdan dolamalısınız. Üzerinde tam tur atıldıktan sonra, bağın ortasından yukarı doğru almalı, dolanan bağın arasından geçirip sıkmalısınız. Sadece birkaç saniye içerisinde kesin sonuç elde etme durumu söz konusudur. Alt kısımdaki resimden de konuya ilişkin bilgi edinebilirsiniz.
Çift Düğüm Kravat Bağlama Teknikleri
Diğer teknikle hemen hemen aynıdır. Aralarındaki tek fark, uzun tarafı kısa tarafın etrafında 2 tur dolamak ve aynı şekilde düğüm yapmak.
Böylelikle kravat bağlamak sizler için kolay bir hale dönüşecektir. Resimdeki adımları takip ederek, kravat bağlama konusunda yaşadığınız tüm sorunlara elveda diyebilirsiniz!
Üçgen Kravat Bağlama Teknikleri
Üçgen kravat bağlama, erkeklerin çok sık tercih ettiği bir yöntemdir. Fakat bunun için, uzun bir kravata ihtiyaç duyuluyor!
Bu yöntemle kravat bağlamaya ilişkin adımlar şu şekilde sıralanabilir: Öncelikle kısa kısım altta kalacak şekilde, uzun kısım kısa kısmın üzerinden geriye doğru bir tur döndürülür. Orta ve üstte yer alan kısım bir tur da tam tersine döndürüldükten sonra, dolanma işlemi yapılır ve içinden geçirilerek sıkıştırılır. Resimden de nasıl yapıldığına dair bilgi edinme durumu söz konusudur. Tabii ki günümüzde daha zor bir teknik olmasından dolayı, diğer yöntemler daha fazla tercih edilmektedir.
Erkeklerin büyük bir bölümü kravat bağlama konusunda sorunlar yaşamaktadır. Çevrenizdeki kişilere, “Şunu bağlar mısın?” demek yerine, artık farklı ve basit yöntemler ile beraber, sadece yarım saatinizi ayırarak bu sorunları bir kenara itme şansına sahip olun. Özel günlerde, tek kaldığınız vakitlerde kravat bağlayamama konusunda yaşadığınız mağduriyetler sizler için büyük bir sıkıntı haline dönüşmesin! Bu konuya dair bilgiler edinip, kendinizi az bir vakit ayırarak geliştirebilirsiniz.
Makalemizi sonuna kadar okuduğunuz için teşekkür ederiz. Herhangi bir düşünceniz veya yorumunuz varsa bunu öğrenmekten mutluluk duyarız.
Ayrıca bu işlemlerin herhangi birisini yapamadıysanız veya farklı bir şekilde kravat bağlama ile ilgili öğrenmek istedikleriniz varsa aşağıdan yorum yazarak bilgi alabilirsiniz.
Umarı bu yazımda belirtmiş olduğum “kravat nasıl bağlanır?” tekniklerinden faydalanmışsınızdır, ayrıca dilerseniz diğer yazılarım için buraya tıklayabilirsiniz.
Her zaman kravat nasıl bağlanır diye öğrenmek istemişimdir.
Güzel paylaşım için teşekkür ederim.
Pratik yöntemler için teşekkürler. Lise yıllarımdan itibaren kravat takmaktan hiç hoşlanmıyorum, en büyük nedeni de bağlamasını bir türlü beceremiyor olmam. Bence kravat tamamen kalksın artık, 21. yüzyılda olduğumuzu hissettiren giysiler giymek istiyorum 🙂 Hazır değinmişken gelecekte giyim şekilleri üzerine bir yazı yazsanız çok güzel olurdu.
Ayda yılda bir lazım oluyor bana kravat:) Zaten bağlı olarak duruyor hepsi çünkü bağlayamıyorum kendim ama görsellerle anlatmanız güzel olmuş.
En güzeli kravatı aldıktan sonra 1 kere bağlayıp senelerce o şekilde kullanmak. Ama o ilk bağlamanın çok düzgün olması lazım. Yazı sağolsun nasıl bağlanacağını hemen çözdüm. Emeğinize sağlık.
Çok güzel bir yazı olmuş. bu güne kadar okul kravatlarımı bile başasına bağlatırdım inşallah bundan sonra kendim bağlarım
teşekkürler sayenizde öğrendim kravat bağlamayı 🙂
Elinize sağlık çok güzel ve faydalı bir yazı olmuş 🙂 En iyisi basit düğüm kravat tekniğini uygulamak, hem basit hemde hızlı ve kullanışlı oluyor.
Elinize sağlık, çok güzel bir yazı olmuş. Bende kocamın kravatını nasıl bağlarım diye kara kara düşünüyordum ?
Kravat takmaktan nefret ederim ama evde tüm kravatları ben bağlarım. Benim yöntemim bacağımı kullanarak yapıyorum. Dizime geçirdiğim düğünü ters atarak üçgen şekilde kravatlar bağlayabiliyorsun.
Kravat bağlama konusunda inanın hanımlar daha eli yatkın bir şekilde tamamlıyor. Ben kravatı ne yaparsam yapayım acayip şekillerde çıkartıyorum. Ama eşim bir türlü beceremiyor. Ben üçgen, uzun, kısa ve kare şeklinde her türlü kravat bağlayabiliyorum