Öncelikle kendimde bu süreçlerden geçerken bu süreçleri ve sonrada bu mesleği nasıl seçtiğimi, ne tür aşamalardan ve eğitimlerden geçtiğimden ve geçiyor olduğumu anlatacağım…
Lise hayatımın son yıllarında ben ve çevremdeki bütün arkadaşlarım oldukça yoğun bir stres ve gelecek kaygısı içindeydik. Hepimiz için üniversite tercihi demek gelecek demekti. Aslında bizim açımızdan bakıldığında, çok da haksız sayılmazdık. Düşünsenize; dershaneler, her çeşit soru bankaları, bitmeyen maratonlu demene sınavları, en büyük faktörlerse aile ve çevre baskısı..
Ben lisede 3. sınıfta net olarak karar vermiştim psikolog olmaya. Nasıl karar verdiniz derseniz hani denir ya insanların Güzin ablasıydım tam olarak benimki de ona benzer bir durumdu. İnsanların beden dilini gözlemlemeyi sevdim o zamanlardan beri. İyi bir dinleyici oldum hep herkes gelip sırlarını, dertlerini benimle paylaşırdı. Karar verdikten sonra hedefe yönelmesi daha kolay oldu araştırdım, rehber hocalarımla tanıdığım psikologlarla konuştum kafamda iyice şekillendi. Kazandıktan sonra bölümü araştırırken gördüm ki alana yönelik bütün makaleler araştırmalar hep İngilizce bu yüzden İngilizce bizim alanda oldukça önemli ve bölümü bitirince yüksek lisansı da yurt dışında yapabilmek için İngilizce hazırlık okudum. Bölüme geçtiğimde 3. sınıfa kadar bütün kuramları bölüm hocaları sayesinde öğreniyoruz ve kendi yönelimimizi zamanla seçmemiz bekleniyor.
Bununla birlikte hangi alanda çalışmayı planlamamızda bekleniyor. Çünkü ona göre seçmeli dersleri almaya buna ilave eğitimleri almaya, seminerlere, konferanslara katılmaya ve okumalar yapmaya başlamış oluruz. Ben 3. sınıfta kuramımı belirlemiştim Bilişsel Davranıştı Terapist olmaktı sıradaki hedefim. Alanıma henüz karar vermemiştim ama bir psikolog büyüğüm bana şöyle bir şey söylemişti ve hep kulağımda küpe olarak kaldı: “ Yetişkinlerle çalışmak istiyorsan onun çocukluğunu da iyi anlayabiliyor olman gerekli, o yüzden sana tavsiyem çocuklarla başla, çünkü terapi seansların boyunca mutlaka danışanın çocukluğuna değineceksin..” Bu öğütten sonra çocuklarla ilgili eğitimler almaya başladım, onun yanı sıra kuramıma yönelik BDT eğitimi almaya da başladım. Mezun olduktan sonra; Yüksek lisansımı burada yapmaya karar verdim ve Klinik Psikoloji Yüksek lisansına başladım. Bu süreçlerde ve alana yönelik eğitimlerimi almaya devam ettim halada eğitimlerimi almaya devam ediyorum.
Başlıca Aldığım Terapiler Ve Eğitimler
Bilişsel Davranışçı Terapi
Aile ve Çift Terapisi
Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi
Çocuklara Bilişsel Davranışçı Danışmanlık Yaklaşımı
Kişilik Örgütlerinde Travma ve Yas
Psikoterapide Masallar ve İyileştirici Hikâyelerin Terapötik Kullanımı Eğitimi
Çocuk İstismarına Sağlıklı Müdahale Eğitimi
Objektif Testler
Moxo Dikkat Performans Testi
6000+ Abone Arasına Katılın!
Bültenimize Abone Olun, Birbirinden Güzel Yazıları Kaçırmayın!
Abone Olduğunuz için Teşekkür Ederiz.
Bir hata meydana geldi.